Care sunt sansele unui astfel de demers?

Am primit azi un e-mail cu textul: “Stimati colaboratori,

Venim in intampinarea Dumneavoastra cu OFERTA SPECIALA  (in attach.) in ceea ce priveste organizarea de evenimente(conferinte, training-uri, cursuri de specializare, etc.)
Pentru orice detalii,nu ezitati sa me contactati.
Cu stima,”

Cred ca sunt egale cu acelea in care iti tragi pe tine un T-shirt pe care sa scrii: “Sunt singur, tanar, cu ceva bani, si disponibil. Caut sex fara obligatii.” si sa iesi la plimbare prin parc. In teorie, se poate intampla sa dai de o nimfomana, singura, disponibila la sex fara obligatii, sau de una alta care e singura, si e dispusa la ceva obligatii contra bani. Partea rea e ca, odata ce ai facut asta, toti cei care te-au vazut, si te cunosteau dinainte, te-au catalogat fie ‘disperat’, fie ‘obsedat sexual cu refulari majore’, si, ca urmare, ai toate sansele sa-ti micsorezi, pana la nulitate, sansele unei vieti sociale normale.

In conditii de recesiune, un astfel de anunt nu spune: “vino, ca am o bomboana cadou pentru tine”, ci “atentie, sunt disperat, n-am clienti, exista riscul sa dau faliment”.

Daca scrisoarea ar fi sunat astfel:

“Stimate dle Laurentiu Curca,

Stim ca va ocupati de traininguri, si anume de traininguri de vanzari. Mai stim ca nu ati avut, pana acum, ocazia sa vizitati hotelul nostru, care e situat in [caracteristici- beneficii]. In ultima perioada, am facut eforturi mari pentru ca sa punem la punct intreaga noastra paleta de servicii, si pentru ca sa putem, intra-adevar, raspunde, nevoilor si exigentelor unui training.

Stim ca e greu sa va convingem numai prin vorbe, asa ca va adresam o invitatie, sa ne vizitati. Aveti inclus, atasat, un voucher pentru 1 noapte, GRATIS, in hotelul nostru, voucher care e valabil pentru oricare sejur de 3 zile hoteliere petrecute la noi. In plus, pentru Dvs., va oferim 4 ore de ski-jet la jumatate de pret (e acelasi ski-jet cu care s-a dat presedintele Basescu), iar pentru dna Cristina, sambata de la ora 16:00, o prezentare a produselor cosmetice Christine Valmy, care include si un tratament, gratuit.

Va rugam sa ne sunati dinainte, cu cel putin 5 zile, pentru ca sa putem rezerva camera speciala pentru Dvs., cu vedere la Valea [care se pune]. Confirmarea Dvs. prin reply la acest e-mail e la fel de buna.

Cu salutari,

Gratiela Vanzatoreanu”

Greu de crezut ca puteam sa o dau cotita, daca era formulata asa. Si, pun pariu, ca si-ar fi scos si toti banii cuveniti, de la mine, cu varf, si indesat.

Mai avem de invatat, in tara asta!