Cum se mai minte in Romania – cu nerusinare

Ca romanul nu mai are nici o jena in a minti – sfruntat, si chiar in scris – asta se stie. Ca, in fiecare zi, discut cu clienti care pretind ca pot cumpara ceea ce vand eu la jumatate de pret (gen: ‘cum, dom’le, ca am vazut eu Dacia Logan la Hornbach cu 3,000 de euro, nou-nouta’) – cu asta aproape ca m-am obisnuit.

Insa, sincer, ma asteptam ca astfel de magarii sun mai curand specifice celor care cumpara, si care, pe de alta parte, fiind p’afaristi, isi incearca si ei norocul cu degetul. Dar sa dau de unul care vinde, si care minte de ingheata apele – doar ca sa vanda -… 🙁

Imi recomanda prietenul meu Paul sa cumpar un laptop de pe okazii.ro: http://www.okazii.ro/catalog/60212882/hp-probook-4530s-i5-2430m-4gb-640gb-ati-hd6490-1gb.html. Va si pun intregul text, ca e bine ticluit:

“Se vinde produsul de mai sus, are cateva ore de functionare.

A functionat doar cat am instalat sistemul de operare si cateva programe.

Motivul vanzarii este faptul ca nu ma convinge dimensiunea ecranului – am fost obisnuit cu laptopuri de 17 si am crezut ca ma pot obisnui si cu 15,6, mai ales ca e si mai usor de transportat, in plus are si ecranul mat care este foarte bun mai ales in lumina directa. Din pacate n-a fost asa, am nevoie de rezolutia  si spatiul mai mare al celor de 17.

Ca “bonus” DVD-ul cu kitul de instalare ce include si cele mai recente drivere de pe site-ul HP – laptopul nu vine cu nici un fel de disc cu drivere in pachet, utilizatorul trebuie sa le downloadeze. 

Pachetul contine urmatoarele: 

Laptop – Probook 4530s

Alimentator 220V – HP 90W  

Brosura de prezentare

Manuale de utilizare

Geanta de transport – HP 

Realitatea? Un bajat care cumpara articole IT pe firma lui – cele care sunt la promotii cu valoare pentru bani, isi recupereaza TVA-ul din contabilitate, si vinde fraierilor cu un pret intre cel fara TVA si cel cu TVA: fara garantie, fara factura, fara nimic. Fraierul primeste un pret cu 200 de lei mai mic decat cel de la promotie, iar ‘smecherul’ face evaziune fiscala, bagandu-si banii de pe vanzare in buzunar. Cash, nenica, pe banii firmei. Cine te numara vreodata la laptoape, in Romania?

Si v-am pus si raspunsul, normal, impertinent, al imaturului care face genul asta de smecherie (se poate vedea cu zoom marit):

Problema e, de fapt, alta: cand am incercat sa dau feed-back negativ acestui vanzator, am constatat ca, de fapt, site-ul Okazii.ro nu prea te ajuta in directia asta. Si aici vorbim de un nenea cu 100% feed-back-uri pozitive!.. Si care face golaneli de genul asta!…

Si, uite asa, s-a dus si increderea mea, cata era, in okazii.ro.

Va mai mira ca, intr-o astfel de atmosfera, nimeni nu mai crede nimic, si toata lumea ia prima oferta ca fiind tentativa de teapa?…

P.S. O sa-mi pun si eu un anunt pe okazii.ro: “INVATA VANZARI IN 3 ORE. Curs de vanzari senzational, originar din California, te invata ce sa spui ca sa generezi vanzare, oricui si in orice situatie. Efect garantat! Nimeni nu poate rezista acestor tehnici verbale senzationale! Motivul pentru care il vand cu acest pret e ca am cancer, ma curat oricum in max 6 luni, si vreau sa ramana stiinta mea in circulatie.”