Aqua Carpatica – sau cum se vinde in Romania: pe frica

Pentru cine il cunoaste pe Valvis, stie ca ultima lui grija, pe lumea asta, e sa aduca sanatate consumatorilor produselor sale. (Pentru cine vorbeste prima data cu dlui, e cam primul lucru pe care ti-l spune, daca ai timp sa-l asculti.)

Eu ii beau apa (Aqua Carpatica) dintr-un motiv foarte simplu: are sticla patrata, si o tin usor in mana. Ba chiar, de cand a marit sticla de la 1.5 la 2 litri, nu-mi mai place asa de tare, pentru ca, atunci cand o deschizi, curge apa pe tine (peretele sticlei e prea subtire, flambeaza, si da apa pe dinafara).

Dar din ziua cand a aparut acest spot la televizor, standul de Aqua Carpatica din Kaufland (de unde cumpar eu) e mai mult gol.


Pentru mine, e un exceptional exercitiu de vanzare pe frica. Asta merge la romani. Si inca spusa elegant, cu pretentia ca ‘vreau sa ajut’. Cu alte cuvinte, lup in haine de oaie: pretentie de Noua Vanzare, cu intentie, clar, inferioara.

Cred ca e numai o chestiune de timp pana cand toti producatorii de alimente si de medicamente vor face fix acelasi lucru. Intram intr-o noua era. Welcome.P.S. Sugestie: continutul de metale grele din crenvurstii mei (facuti din acelasi 90% sorici, zoaie de resturi de carne si texturant) e mult mai mic decat continutul de metale grele din crenvurstii concurentei.

P.S.2 Vopseaua din pilulele mele cu pretentie de vitamine e macar vopsea ecologica: poate fi inghitita fara probleme, cel putin nu in primii 20 de ani.

P.S.3 Da, folosim glutamat de sodiu, dar al nostru e de origine, din Elvetia.

P.S. 4 Ca e golanie, se vede si din modul cum e clamat continutul de nitrati. In primul spot, cel de lansare, era 0% NO3. In cel de-al doilea, 0.8mg/l. Ce-a patit apa, intre timp?